Een duurzame website

De zorg voor onze planeet gaat ons allemaal aan. Iedere website verbruikt een bepaalde hoeveelheid energie. De mate waarin een website energie consumeert is van veel factoren afhankelijk. Op deze pagina vertellen we hoe wij hier mee omgaan.

Websites publiceren

Mach3Blocks websites worden gepubliceerd zodat bij iedere request de server en database niet wordt aangesproken. Dat is supersnel en verbruikt minder energie.

Duurzame datacenters

De datacenters die wij gebruiken maken 100% gebruik van groene stroom. Tevens heeft het datacenter een zonnepanelenfarm aangelegd met maar liefst 1.636 zonnepanelen.

BREAAM excellent certificaat

De warmte die de datacenters produceren wordt tevens gebruikt om de kantoorruimtes te verwarmen. Hiervoor hebben zij ook een BREAAM 'excellent' certificering ontvangen

Life Terra

In samenwerking met Life Terra planten we op diverse plaatsen in Nederland bomen. Zo helpen we de biodiversiteit te versterken en Co2 uit de lucht te halen. De projecten die we met Life Terra uitvoeren zijn voor de lange termijn en vinden plaats binnen bebouwde kernen en natuurgebieden.